Saltimbocca onder een dak van mozzarella

Saltimbocca onder een dak van mozzarella

Saltimbocca onder een dak van mozzarella

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

15 minuten

Ingrediënten

4 kalfschnitzels á 125 gr
2-3 eetl. boter
220 gr mozzarella in plakken gesneden
4 plakken prosciutto
8 salieblaadjes
cocktailprikkers
2 theel. salie grof gehakt
100 ml witte wijn
50 ml kippenbouillon

Bereiden

Sla het vlees plat met een vleeshamer.

Leg op iedere schnitzel een plak ham en twee blaadjes salie. Steek deze vast met een cocktailprikker.

Draai de schnitzels om en kruid de andere kant met zout en peper.

Smelt de boter gelijkmatig in een pan maar laat deze niet bruin worden.

Leg de kalfschnitzels met de ham kant naar onder in de pan en bak deze 2 minuten.
Draai het vlees om en bak de nader kant ½ minuut.

Neem de schnitzel uit de pan en houd deze warm op een voorverwarmd bord.
Snij de mozzarella in plakken en leg deze op het vlees. Dek vlees en mozzarella af met aluminiumfolie zodat de mozzarella warm wordt en een beetje smelt. Je kunt het vlees met de kaas ook heel even in een voorverwarmde oven schuiven, maar pas op, niet te lang !

Blus het braadvocht met de witte wijn en de kippenbouillon, laat alles kort inkoken en giet de saus over de schnitzel.
Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus